2013. november 18., hétfő

V. BKT

November 17-re szerveztük a következő túrát. A jelentkezők létszáma folyamatosan változott, volt aki utolsó percben lemondta, volt aki meg akkor jelentkezett. :) Noszvajra mentünk, ez a falu nekünk nagyon közel van, szóval nem kellett korán kelni, hogy 9-re odaérjünk. Miután felvettük útitársainkat a vasútállomáson indultunk is, kb 15 perces autózás után meg is érkeztünk. Hihetetlen, de végre nem késtünk el, sőt, az elsők között érkeztünk. Megvártuk, hogy mindenki odataláljon, Bleki meg Lynn már akkor fel-le rohangáltak a turistaúton, Montyka meg inkább ismerkedett a többi kutyával.
Nem is tudom pontosan mikor indultunk el, valamikor fél 10 után.

A turistaúton az Attila-forrásig sétáltunk, majd a sárga pötty jelen indultunk felfelé a Novaji-kunyhóig. Nagyon jó időnk volt, hiába jósoltak ködöt, ide szerencsére nem jutott, néha még a nap is kisütött és volt legalább 10°.

Első pihenőnket a kunyhónál tartottuk.




 Nem siettünk, rövid táv volt betervezve mára, ráértünk. Aki akart evett-ivott, kutyák botoztak, szaglásztak, játszottak. Lynn mikor rájött, hogy nincs semmi dolga lefeküdt, összegömbölyödött és beindította a töltést :D


Innen újabb emelkedő következett, a piros kereszt jelzésen.




Egy elágazásnál újra megálltunk, volt itt egy félig kidőlt fa, erre feltétlenül fel kellett pakolni a kutyákat :D



Montyka udvarolt
Chucky játszott


Bleki meg talált magának terelnivalót :D
Ezután az utolsó emelkedés, a piros-zöld jelen, a tetején meg a Kövesdi-kilátó, amit már annyira vártunk.:) A kilátás nem volt túl szép, elég párás volt az idő.


Nem volt fent senki, pedig itt mindig rengeteg turistával szoktunk találkozni. Újra pihentünk :D Még a nap is kisütött, nagyon jó időnk lett.







Én meg ettem :D



Innen már nem volt messze Várkút, ahol a turistaházak vannak, itt készítettük el a csoportképeket is.


Sikerült majdnem az összes kutyát is beállítani :D vagyis ültetni :) 



Előkerült a frizbi is, borderek rögtön beindultak tőle :D







A csapat egyik fele már megunta a várakozást, elindultak tovább. Csakhogy rossz irányba :D de aztán meglett a jó irány, lefelé a hegyről végig a források mellett.




Még jó, hogy nem ebből az irányból jöttünk fel, nagyon meredek lett volna.  Lent a kutyák teljesen megkergültek a sok lehullott falevéltő, össze-vissza rohangáltak, búvárkodtak, elásták magukat :D


Innen már nem volt messze a kiindulási pont, fél 2 körül már vissza is értünk a kocsikhoz.


 Rövid túra volt ez, az időjárással nagy mázlink volt, ismét jól éreztük magunkat. Kutyákat este nem kellett altatni :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése